5 pitanja koja treba postaviti kada tražite ustanovu za starije osobe

2
5 pitanja koja treba postaviti kada tražite ustanovu za starije osobe

Tražite ustanovu za starije osobe za sebe ili svoju voljenu osobu? Evo što trebate pitati kada tražite najbolje mjesto.

Starenje dolazi s različitim zdravstvenim komplikacijama i nemogućnošću da radite ono što ste navikli kad ste bili mlađi. Ustanova za starije osobe jedna je od opcija skrbi koju mnogi razmatraju.

Uz pomoć Caregiverlist-a pojedinci se mogu povezati s drugima i podijeliti svoja iskustva kako bi saznali o različitim opcijama i mogućnostima skrbi, zajedno s troškovima za svaku, tako da možete napraviti najbolji izbor kada je vrijeme da odaberete rješenje za vas ili svoju voljenu osobu.

Osoblje bi trebalo posjedovati prave alate za bolje upravljanje svim zadacima skrbi. To uključuje an kalendar aktivnosti, softver za starije osobe i drugi tehnički uređaji.

Kada posjećujete ustanovu za starije osobe, također biste trebali postaviti neka pitanja kako biste dobili ideju o uslugama koje se nude.

Općenito, očekujete ugodno okruženje koje se sastoji od ljubaznog osoblja i opuštene atmosfere.

Prvi dojam ustanove za starije osobe

Vjerojatno ćete se osjećati tjeskobno kada prvi put posjetite ustanovu za starije osobe. Iako možete postaviti nekoliko pitanja, možete se osloniti i na svoja osjetila:

 • Provjerite izgledaju li stanari sretno, ili se radnici ponašaju profesionalno.
 • Također provjerite imaju li svu potrebnu opremu.
 • Što je s okolišem? Je li uredno, čisto i gostoljubivo? Je li cvijeće dobro održavano?
 • Provjerite za odgovarajuća prirodna rasvjeta a ako je teren dobro održavan.
 • Ako je moguće, kušajte hranu ako dođete u posjet za vrijeme obroka.

Koja pitanja treba postaviti?

Evo pet pitanja koja biste trebali postaviti kada tražite ustanovu za starije osobe za vas ili svoje najmilije:

1. Koja je vrsta pomoći koja se nudi?

Stambeni objekti za starije osobe nude različite vrste usluga za starije osobe. Pitajte što se nudi u objektu, a to uključuje poslove poput kuhanja, čišćenja i pranja rublja.

Iako vam trenutno možda neće trebati sve usluge, možda će vam dobro doći u budućnosti. Ustanova za starije osobe koja nudi širok raspon usluga najbolja je opcija.

2. Nude li rekreacijske aktivnosti?

Rekreacijski sadržaji nude starijim osobama priliku za druženje i promicanje zdravlja i dobrobiti.

Neke od tipičnih rekreacijskih aktivnosti mogu uključivati:

 • Grupne vježbe;
 • Vrtlarstvo;
 • Likovna nastava;
 • Filmske večeri i još mnogo toga.

Saznajte postoje li u ponudi tjelesnih vježbi i dani za kupovinu u supermarketima.

Raspitajte se o svim ponuđenim društvenim aktivnostima i njihovoj učestalosti.

Svi smo različiti, a ono što vama odgovara možda neće biti najbolje za drugu osobu. Dakle, odaberite objekt koji nudi razne rekreacijske aktivnosti.

3. Kakvu obuku pohađa osoblje?

Skrbnici u ustanovama za skrb za starije osobe trebaju posjedovati različite vještine kako bi ponudili najbolje usluge. Neke od kritičnih vještina uključuju:

 • Komunikacija;
 • Suosjećanje;
 • Upravljanje vremenom;
 • Promatranje;
 • Organizacija i još mnogo toga.

Razgovarajte s ravnateljem i saznajte o vrsti obuke osoblja koja se nudi i koliko često. Vještine osoblja određuju kvalitetu usluga koje se nude u objektu.

4. Mogu li rođaci posjetiti bilo kada?

Biti u staračkom domu daleko od kuće može biti nekako neugodno. Nitko ne želi živjeti daleko od bliskih članova obitelji, a ni starije osobe nisu iznimka.

Najbolja ustanova za starije osobe omogućuje posjetu članovima obitelji i prijateljima. I zbog toga se starija osoba osjeća ugodnije i cijenjenije.

Pitajte o broju posjeta i da li možete posjetiti u bilo koje doba dana.

5. Što uključuje naknada?

Sve ustanove za starije osobe nude različite usluge, a cijena varira. Razgovarajte o optužbama i uključenim stvarima. Dobijte popis svih ponuđenih usluga i utvrdite jesu li vrijedne tog iznosa novca.

Neki objekti nude paket koji uključuje sve ponuđene usluge. Drugi naplaćuju osnovnu cijenu, a svaka dodatna usluga ima drugačiju cijenu.

Saznajte što možete očekivati ​​i proračun za to u skladu s tim.

Svatko ima različite preferencije u pogledu životne sredine. Da biste dobili najbolju stambenu ustanovu, provjerite sve aspekte koji su vam najvažniji. Na ovaj način vjerojatno ćete se osjećati ugodnije ako se preselite u ustanovu za starije osobe.

Ako tražite dom za svoju voljenu osobu, znajte njihove potrebe i hobije i odaberite ustanovu za starije osobe koja nudi upravo to.

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar