6 uređaja za nadzor zdravlja koje bi svaki dom trebao imati

1
6 uređaja za nadzor zdravlja koje bi svaki dom trebao imati

Od vaga i termometara do nosivih EKG uređaja i BPM-a, evo šest osnovnih uređaja za praćenje zdravlja koje bi svaki dom trebao imati.

Tehnologija je transformirala zdravstvenu industriju u kasnim godinama, tako da je bilo tako lako pratiti razinu vaše kondicije i znakove zdravlja. Sve vam je na dohvat ruke, doslovno.

Većina današnjih telefona može mjeriti vaš puls, brojati vaše korake i pratiti vašu kondiciju i napredak u mršavljenju.

Sada, ako patite od nekog zdravstvenog stanja, morate točno izmjeriti znakove svog tijela. To znači da su vam potrebni specijalizirani uređaji za praćenje zdravlja.

Stoga smo sastavili popis od šest zdravstvenih naprava koje svaka obitelj mora posjedovati, posebno tijekom pandemije.

6 Osnovni uređaji za praćenje zdravlja

Bez ikakve sumnje, svaka obitelj treba imati ove uređaje za praćenje zdravlja:

1. Mjerilo

Pametne vage pomažu u praćenju vašeg zdravlja

Bilo da je koristite za praćenje svoje težine ili je mrzite i sakrijete ispod umivaonika u kupaonici, vaga je jedan od najpopularnijih alata za praćenje zdravlja.

To je zbog njegove jednostavnosti korištenja. Samo skočite na to i dobit ćete svoju težinu. Ovo je najlakši način da procijenite svoje cjelokupno zdravlje i pratite svoj napredak.

Neke vage idu dalje od mjerenja samo vaše težine i mogu procijeniti vašu postotak tjelesne masti. To je osobito korisno za postizanje određene razine kondicije i prilagođavanje prehrane u skladu s tim.

Današnje pametne vage također šalju podatke na vaš telefon putem namjenskih aplikacija tako da ih ne morate ručno pratiti.

Vage su jednostavni za korištenje i točni zdravstveni alati koji bi se trebali naći u svakom domu.

2. Termometar

Osnovni uređaji za praćenje zdravlja - termometar

Toplomjer je neophodan zdravstveni alat u svakom domu, posebno s trenutačnom pandemijom COVID-19. Od groznica je jedan od glavnih simptoma koronavirusa, termometar vam pomaže povremeno provjeravati tjelesnu temperaturu.

Ne brinite, termometar više ne morate držati ispod pazuha ili ispod jezika svoje djece. Termometri su se razvijali zajedno s tehnologijom.

Postoje infracrveni termometri koji ne moraju ni dodirivati ​​vašu kožu da bi izmjerili tjelesnu temperaturu. Danas ste ih vidjeli na ulazu u svaki supermarket.

Tjelesna temperatura zdrave odrasle osobe može biti bilo gdje od 97 F do 99 F. To je oko 37 stupnjeva Celzija.

3. Pulsni oksimetar

Pulsni oksimetar vam pomaže da pratite svoje zdravlje

Pulsni oksimetar mjeri zasićenost vaše krvi kisikom. To je mali uređaj koji stavljate na jedan od vaših prstiju.

Osim procjene zasićenje kisikom, pulsni oksimetar također mjeri vaš puls, koji je isti kao i broj otkucaja srca.

Sjajna stvar kod ovog zdravstvenog uređaja je što vam govori približnu količinu kisika koja se nalazi u vašoj krvi bez uzimanja uzorka krvi.

Razina zasićenja kisikom (SpO2) prikazana je u postocima i može se kretati od 95% do 100% kod zdravih osoba.

4. Mjerač krvnog tlaka

Osnovni uređaji za praćenje zdravlja - mjerač krvnog tlaka

Ovo je jedan od uređaja za praćenje zdravlja koje trebate koristiti ako patite od srčanih bolesti ili povezanih zdravstvenih stanja.

Mjerenje krvnog tlaka svakih nekoliko sati i njegovo bilježenje uistinu je od pomoći u upravljanju vašim zdravljem.

Zapis pomaže vašem liječniku da procijeni vašu situaciju i poduzme daljnje mjere u vezi s vašim lijekom. To je također dobar pokazatelj za one koji uzimaju tablete za kontrolu krvnog tlaka kako bi vidjeli rade li ili ne.

Prema CDC-u, normalno očitanje krvnog tlaka je ispod 120/80 mmHg. Ali, naravno, to može varirati ovisno o brojnim čimbenicima kao što su doba dana, dob, zdravstveno stanje itd.

5. Nosivi EKG

Nosivi EKG monitor

Sada možete pratiti svoj otkucaj srca bilo gdje i bilo kada pomoću nosivog EKG monitora koji isporučuje medicinski elektrokardiogram (EKG) na vaš pametni telefon u stvarnom vremenu.

Većina srčanih monitora bilježi vaš broj otkucaja srca i EKG/EKG uz pomoć aplikacije. Ali neki, kao npr Wellue AI EKG monitor, idite dalje od ovoga i koristite AI za prepoznavanje različitih rizika od aritmije.

Osim što vam pomaže u praćenju otkucaja srca, prijenosni EKG uređaj također vam pomaže uštedjeti vrijeme i novac na bolničkim pregledima.

Ovo je jedan od najvažnijih uređaja za praćenje zdravlja jer može spriječiti moždane udare skeniranjem atrijalne fibrilacije. To bi vam potencijalno moglo spasiti život.

6. Pametni sat orijentiran na zdravlje

Osnovni uređaji za praćenje zdravlja - pametni sat

Vremena kada ste koristili ručni sat isključivo za praćenje doba dana davno su prošla. Pametni satovi danas rade više nego što smo mogli zamisliti prije deset godina.

Osim čitanja vaše e-pošte, SMS-a ili IM poruka, vaš pametni sat ima i neke moćne alate za praćenje zdravlja:

  • Mjeri vaš puls i razinu kisika slično pulsnom oksimetru, ali s manjom preciznošću;
  • Broji vaše korake i obavještava vas kada se trebate više kretati;
  • Procijenite sagorjevanje kalorija;
  • I čak izvodi elektrokardiogram sličan EKG monitoru, ali s manjom preciznošću.

Činjenica da vaš pametni sat može bilježiti sve ove metrike u stvarnom vremenu tijekom dana čini ga jednim od najmoćnijih i lako dostupnih uređaja za praćenje zdravlja.

Pratite kod kuće, ali o tome razgovarajte sa svojim liječnikom

Posjedovanje ovih uređaja za praćenje zdravlja kod kuće izvrstan je način za praćenje i bilježenje vitalnih znakova te vas upozoriti kada se pojave zdravstveni problemi.

Iako se neka manja zdravstvena stanja mogu dijagnosticirati i liječiti kod kuće, to ne zamjenjuje stručni liječnički savjet i liječenje.

Stoga, ako se osjećate loše, svakako posjetite svog obiteljskog liječnika. I ponesite sa sobom svoje zdravstvene kartone. Mogli bi se pokazati korisnima.

Uostalom, ovi uređaji za praćenje zdravlja ne zamjenjuju wellness preglede koje obavljaju iskusni stručnjaci.

Imate li neki od ovih zdravstvenih alata kod kuće? Koji? Javite nam u odjeljku za komentare u nastavku.

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar