Kako učiniti da zdrava hrana izgleda privlačno

4
Kako učiniti da zdrava hrana izgleda privlačno

Najprije se hranimo očima, a ne ustima. Stoga upotrijebite ove savjete za pripremu privlačne zdrave hrane koja zaista izgleda i ima neodoljiv okus.

Kada prvi put vidimo hranu, naši vidni živci šalju signale našem mozgu čiji je zadatak stimulirati naše okusne pupoljke. Kada se okusni pupoljci stimuliraju, tada počinjemo sline i osjećamo glad.

Tako ozbiljan proces i bilo bi prilično razočaravajuće da nakon ovog procesa hrana ima užasan okus! Šok… Siguran sam da ga je većina nas sigurno osjetila u jednom trenutku u životu.

Zdravi obroci će izgledati i imati odličan okus samo ako to želimo. Morat ćete naučiti kako poboljšati njihov prirodni okus pravilnim kuhanjem i začinjavanjem.

Zdrava protiv nezdrave hrane

Kada niste navikli jesti zdravu hranu kao što su povrće, voće, perad, nemasne bjelančevine, cjelovite žitarice, riba i tako dalje, možda nećete osjećati želju da ih isprobate.

Morat ćete se naviknuti na okus prije nego što ih cijenite. A lakše je ako imaju bolji okus od prerađene hrane na koju ste navikli.

Više smo u iskušenju da jedemo zdravu hranu kada je dobro predstavljena. Čini nas da mislimo da smo u skupom restoranu, a oni nas prate kao da smo honorari.

A kad konačno stignemo pojesti ovo dobro pripremljeno i prezentirano jelo, naš se okusni pupoljak zahvaljuje na iskustvu.

Ali većinu puta tim zdravim obrocima čak i ne damo priliku zbog naše koncepcije kakvog su okusa zdravi obroci…blagi, bezukusni i preozbiljni da bi bili hrana.

Dakle, prepuštamo se onome što bi naše tijelo obogatilo mega nutrijentima i zadovoljavamo se praznim kalorijama – nezdravom hranom.

Ovi nezdravi obroci mogu se činiti beznačajnim, ali nam uzrokuju mnogo toga u svakodnevnom životu, od prekomjernog debljanja do srčanih problema i kroničnih bolesti.

Zato moramo naučiti pripremati privlačnu zdravu hranu na način da nezdravi obroci ne bi dobili drugi pogled.

Kako kuhati privlačnu zdravu hranu?

Prvo što bi zdravu hranu učinilo boljim je kvaliteta sastojaka koje koristimo. Korištenje svježe hrane najbolje je što možete učiniti da poboljšate njihov okus i vid.

Druga stvar je korištenje pravih začina i začina za poboljšanje okusa prije i tijekom kuhanja.

Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da svoje zdrave obroke učinite privlačnijima:

1. Dodajte više okusa svojim zdravim obrocima

Okus jela je ono što mu daje onu prekrasnu aromu koja pokreće vaša osjetila da se nešto dobro događa u kuhinji i želite to provjeriti.

Kada kuhamo zdrave obroke, trebamo imati na umu sadržaj soli. Višak soli nije nešto što želite kušati tijekom cijelog obroka.

Moglo bi biti dobro s vrećicom čipsa, ali ne i sa zdravom hranom. Tako, dolje s dodatkom soli.

Ako ćete koristiti konzervirane proizvode, vodite računa da u potpunosti ispustite vodu jer neki konzervirani proizvodi imaju visok sadržaj soli koja se koristi za očuvanje proizvoda.

Korištenje svježe hrane, voća i povrća daleko je bolje.

Kada koristite začine, pazite da ih ne bude previše ili premalo, samo umjereno. Iako možete dodati još ako radite ljuti umak ili jelo s paprom kao potpisnikom.

Također možete dodati svježe začinsko bilje kao što je cilantro za dodatnu aromu.

Ako se sjećate, možete pokušati dodati svježi sok od limuna kako bi aroma hrane ispunila cijelu kuću i izazvala sline kod svih i željno čekala da se posluži.

2. Eksperimentirajte s novim biljem i začinima

Nemojte se rezati koristeći isto bilje i začine kada ih imate na izbor. Možete probati začinsko bilje koje nikada prije niste koristili u kuhanju kako biste jelu dali bolji okus.

Natrljajte začine i začinsko bilje na piletinu, meso ili ribu i marinirajte ih. To omogućuje da okus uđe duboko unutra.

Za mariniranje se može koristiti začinsko bilje kao što je curry u prahu, zvjezdasti anis, cimet, naribani đumbir, bilje iz provincije, mladi luk itd. Također mogu napraviti juhe, variva i povrće izvrsnog okusa.

Kad zdrava hrana izgleda tako ukusno

3. Posluživanje hrane također je važno

Način na koji se hrana poslužuje je ono što potiče ljude da se žele pridružiti gozbi.

Ako pokušavate natjerati svoju obitelj da se s vama hrani zdravo, što vam naravno olakšava posao, onda morate voditi računa o tome kako ih natjerati da percipiraju zdravu hranu.

Posluživanje vruće hrane prvi je korak da izgleda privlačno; nitko ne voli hladan obrok.

Također, važan je i dio hrane koju poslužujete. Izrada mala će učiniti da izgleda staloženo i privlačno, baš kao što to rade u skupim restoranima.

Ako dodate previše, izgledat će kao da im pokušavate natjerati hranu u grlo.

Sve što namjeravate poslužiti kao desert dodajte svježe voće kako bi izgledalo privlačno.

4. Marinirajte hranu prije kuhanja

Jedan od najboljih načina da dobijete nešto sjajno od svojih nemasnih proteina je da ih marinirate prije kuhanja. To će pomoći da se istakne njegov okus, kao i da budu nježni.

Za mariniranje ćete morati upotrijebiti kiselu hranu kao što je jogurt, limun ili ocat kako bi bili mekani kako bi godišnja doba koja ćete dodati lakše prodrla.

Sljedeća stvar je utrljati začine koje ste odlučili koristiti. To može biti papar, sol, češnjak, ulje, jogurt, cimet ili bilo što što želite.

Kada završite s trljanjem, dobro ga zatvorite i stavite u hladnjak na 30 minuta ili dok god poželite da ga iskoristite. Za vrijeme koje provede u hladnjaku u potpunosti će se upijati sastojcima.

Što više začinskog bilja koristite, ispostavit će se da će vaša hrana biti ukusnija. Također možete dodati začinsko bilje poput luka, narezanog limuna, češnjaka itd. ribi i peradi prilikom poširanja. Dodaje okus kuhanju.

Kada je u pitanju pripremanje privlačne zdrave hrane, ne zaboravite na ove ključne „sastojke“: sadržaj soli, začinskog bilja i začina, mariniranje i tanjir.

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar