Koliko biste trebali imati u fondu za hitne slučajeve?

4
Koliko biste trebali imati u fondu za hitne slučajeve?

Dobro je držati gotovinu fonda za hitne slučajeve pri ruci, ali je povećanje povrata još uvijek važno. Dakle, koliko biste trebali imati u fondu za hitne slučajeve?

Kada je riječ o hitnoj štednji, postoje različita mišljenja o tome koliko gotovine trebate imati ili gdje ga treba držati. Tradicionalni štedni račun, tekući račun, račun na tržištu novca ili druga niskorizična ulaganja koja se lako likvidiraju? A što je previše gotovine? Što je premalo? Ne može li netko jednostavno dati iznos „Zlatokose“? Zapravo, postoji „taman“ broj – ali je vrlo individualiziran i podložan promjenama, što objašnjava veliku zbrku. Međutim, mnogo je jasnije gdje držite gotovinu.

Koliko biste trebali uštedjeti u svom fondu za hitne slučajeve?

Personal Capital savjetuje pojedince da uštede dovoljno novca za pokrivanje troškova od tri do šest mjeseci na temelju vaše prosječne mjesečne potrošnje. Sužavanje te općenite izjave zahtijeva osobno.

Pokušajte upotrijebiti ovaj kalkulator da biste dobili opću predodžbu o tome koliko vam se preporučuje uštedjeti za razna razdoblja.

Prvo izračunajte svoju mjesečnu zaradu i prosječnu mjesečnu potrošnju. Ovaj broj može isključiti nebitnu potrošnju, poput objedovanja, putovanja ili kupovine. Samo se usredotočite na svoje neizbježne troškove, kao što su stanovanje, zdravstvena skrb, prijevoz, hrana, plaćanje duga ili kreditnih kartica ili drugi troškovi.

Zatim unesite svoju mjesečnu štednju i koliko brzo želite postići svoj cilj štednje.

Nakon što odredite koliko vam je potrebno za jedan mjesec, razmislite za koliko mjeseci želite uštedjeti. Odabir množitelja ovisi o vašim osobnim okolnostima. Je li vaš posao siguran? Imate li obitelj ovisno o vašim prihodima? Imate li druge izvore prihoda? Postoje li stalne zdravstvene zabrinutosti?

Ako ste zdravi, imate zaposlenog supružnika i nemate djece, tri mjeseca štednje će vjerojatno biti dovoljni. Ako uzdržavate djecu, imate jedan izvor prihoda i neke zdravstvene troškove, šest mjeseci, možda i više, mogao bi biti pravi broj. Kako se vaše okolnosti mijenjaju, vaš cilj štednje će možda trebati i prilagodbe.

Nakon što dobijete dobro promišljen, racionalan iznos za svoju razinu fonda za hitne slučajeve, pronašli ste svoj broj Zlatokose.

Zašto je važno imati fond za hitne slučajeve

Sredstva za hitne slučajeve važan su dio vašeg financijskog plana. Taj je novac dizajniran za pokrivanje neočekivanih događaja kao što su gubitak posla, veliki medicinski računi, popravci automobila i kućni popravci.

Ne nedostaje financijskih krivulja koje vam život može baciti na put. Imati dovoljno novca ušteđenog u fondu za kišni dan također će vam pružiti neprocjenjiv mir. Ako se dogodi hitna situacija, imate brz pristup gotovini.

Gdje biste trebali držati svoj fond za hitne slučajeve?

Dok kolika vam je potrebna hitna ušteđevina ovisi o životnim okolnostima, mjesto gdje čuvate svoju ušteđevinu mnogo je jasnije. Zapamtite da je vaša gotovina za hitne slučajeve dugoročna investicija – možda je nikada nećete morati koristiti – uz kratkoročni zahtjev za pristup.

Zbog ovog zahtjeva za trenutnim pristupom potreban vam je kratkoročno ulaganje koje plaća kamate. Postoji nekoliko opcija, kao što su potvrde o depozitu (CD-ovi), štedni račun koji je povezan s čekovnom knjižicom vaše banke, lokalna štedna institucija, raznoliki obveznički fond ili online novčani račun. Preporučujemo da odaberete račun koji je siguran (osigurano od strane FDIC), likvidan (bez velikih ograničenja povlačenja ili prijenosa) i koji nema skrivene bankovne naknade. Obavezno pročitajte sitni ispis – možda gubite više zbog naknada nego što zarađujete na kamatama!

Personal Capital Cash™, online gotovinski račun, dobro je mjesto za čuvanje sredstava za hitne slučajeve, jer nudi konkurentne razine FDIC osiguranja, ima fleksibilne depozite i isplate te nema skrivenih naknada.

Naš Take

Oduprite se porivu za pretjeranom uštedom za hitne slučajeve. Konkretno identificiranje racionalnog iznosa hitne štednje je važno jer držanje previše gotovine ima nedostatke. Ako imate gotovinu nepotrebno vezanu za hitnu štednju, možda potkopavate svoje dugoročne ciljeve, kao što je mirovinsko financiranje. To je balansiranje.

Koliko ste uštedjeli u fondu za hitne slučajeve ovisit će o vašoj jedinstvenoj situaciji, ali osiguravanje da imate dobru sigurnosnu mrežu za pokrivanje neočekivanih troškova glavni je stup svakog uspješnog financijskog plana. Siguran, likvidni račun općenito je najbolje mjesto za parkiranje vaše hitne ušteđevine kako biste osigurali da vaša gotovina i dalje radi za vas, a da vam ostane lako dostupna.

Započnite s besplatnim financijskim alatima osobnog kapitala

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar