Savjeti i trikovi za poboljšanje sna vaše bebe

5
Savjeti i trikovi za poboljšanje sna vaše bebe

Dovoljno spavanje ključno je za zdravlje i razvoj bebe. Stoga evo nekoliko savjeta i trikova kako poboljšati djetetov san.

Kvaliteta djetetova sna izravno utječe na sposobnost roditelja da se nose sa svakodnevnim životom i njihovo mentalno zdravlje.

Struktura spavanja odraslih u potpunosti se razlikuje od spavanja bebe, a i ritam spavanja i problemi povezani s njim mijenjaju se kako vaše dijete raste.

Očekivanja da će beba ići spavati kada vi želite ići i probuditi se kada ćete ujutro, plus da će imati određenu količinu dnevnog sna, često se ne ispune.

Koliko spavanja trebaju bebe?

Kako beba raste, obrasci spavanja se mijenjaju, kao i broj potrebnih sati sna i trajanje razdoblja spavanja tijekom dana i noći.

0-3 mjeseca

Normalno je da novorođenčad provedu 14 do 17 sati spavajući u 24-satnom danu, podijeljeno u kraća razdoblja kako bi se prilagodili hranjenju, mijenjanju pelena i interakciji s obitelji.

3-6 mjeseci

Pred kraj prva 3 mjeseca, potreba za spavanjem bebe pada na 12 do 15 sati dnevno.

Tijekom ove faze, bebin san također postaje duži jer mogu duže bez hranjenja.

Ovo razdoblje je vrijeme kada većina beba počinje spavati cijelu noć, ali postoje iznimke.

6-12 mjeseci

Od 6 mjeseci nadalje, većina beba dobro spava noću. Postoje i drugi problemi, kao što su nicanje zubića, skokovi rasta, bolesti ili regresije spavanja koje mogu uzrokovati noćna buđenja.

Savjeti za poboljšanje sna vaše bebe

Evo nekoliko savjeta za mirnije, tiše i mirnije noći za vas i vašu bebu:

1. Odredite redovito vrijeme za spavanje

Proći će nekoliko tjedana prije nego što beba dobije postavljeni dan-noćni ritam. Postavljanje redovitog vremena spavanja i buđenja može vam pomoći da uspostavite ritam.

Važno je osigurati dovoljno vremena za spavanje. Redovito radno vrijeme potiče redovitiji ciklus spavanja i buđenja. To vam pomaže predvidjeti kada bi trebali ići u krevet.

2. Noć je za spavanje

Važno je osigurati da vaša beba razumije da je noć namijenjena spavanju. To se može postići što manje druženja noću.

Također, nemojte trčati do krevetića čim čujete buku. Ako ostavite svoje dijete na nekoliko trenutaka, ono će se možda opustiti.

3. Rutina prije spavanja

Neka vam postane navika raditi iste stvari svaku večer prije odlaska u krevet. To pomaže bebinim pripremama za spavanje. Također mu/joj pomaže da shvati da je došlo vrijeme za spavanje.

Ova rutina može uključivati ​​stvari poput kupanja, malo mira s bebom, vrijeme za hranjenje, i poljubac.

4. Dnevno spavanje

Bebe i mala djeca zahtijevaju puno odmora. Trebat će drijemati tijekom dana. Uđite u rutinu s ovim što više možete.

5. Neka bude jednostavno

Ako želite da vaša beba spava, nemojte pretjerivati. U početku bi moglo pomoći ljuljanje bebe ili šetanje u kolicima.

Međutim, riskirate da se vaše novorođenče nauči oslanjati se na ove stvari za spavanje. Neće moći spavati dok ne budu prisutni.

Potrudite se da od samog početka pomognete svom dojenčetu da nauči spavati samostalno. Ne oslanjajte se ni na koga drugog da vam pomogne.

6. Budite dosljedni

Ako koristite dosljedan pristup, vaše će dijete naučiti dobre obrasce spavanja. Možda će vam u početku biti teško, ali vi i vaša beba dugo ćete cijeniti prednosti.

Zaključak

Visoka kvaliteta, miran san je neophodan za prirodni rast djeteta kao i za sreću i dobrobit njegovih roditelja.

Ako vaše dijete ima problem s produženim nemirnim noćima, uvijek biste trebali pokušati s raznim strategijama kako biste mu pomogli da bolje spava.

Gore navedeni savjeti trebali bi biti upravo ono što vam je potrebno da biste i vi i vaše dijete dobili noć mirnog sna. Slijedite ih kako biste poboljšali raspored i kvalitetu spavanja svoje bebe.

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar