Što su debeli nokti na nogama i kako vam pedijatar može pomoći

1
Što su debeli nokti na nogama i kako vam pedijatar može pomoći

Debeli nokti na nogama obično su uzrokovani lošom cirkulacijom krvi u stopalima i mogu se liječiti lijekovima, laserom ili kirurškom intervencijom. Evo više o tome.

Stopala su temelj tijela i omogućuju nam kretanje i obavljanje svakodnevnih aktivnosti.

Stoga im je potrebno pružiti najbolje i najpouzdanije zdravstvene usluge koje su dostupne od strane obučenih i certificiranih stručnjaka.

Debeli nokti na nogama

Prosječna ploča nokta je tanka i ima svijetlo ružičastu boju s bijelim vrhom. Zadebljani nokti, kao što ime govori, nenormalno su debeli, kvrgavi i mrvi.

Često popraćeno diskoloracijom i oblinama, ovo stanje može dovesti do nelagode, boli i modrica ispod noktiju.

Obično uzrokovano slabom cirkulacijom krvi u nožnim prstima, ovo stanje može nastati i oštećenjem noktiju. Vlaga i znoj uzrokuju gljivične infekcije, koji također uzrokuju ovo stanje.

Vrste tretmana za debele nokte na nogama

Ako situacija naraste do točke u kojoj vi smatrate, „Trebam li pokazati stopalo liječniku?” tada biste trebali bez odgađanja posjetiti pedijatra.

Težak kućni tretmani mogu privremeno ublažiti bol, ali znanje i savjeti educiranih stručnjaka su bez premca.

Ovisno o ozbiljnosti problema, liječnici mogu odabrati različite tretmane u rasponu od jednostavnih lijekova i masti do operacije, pa čak i uklanjanja samog nokta. Oni također mogu dodijeliti medicinski plan koji može potrajati više od cijele godine.

Evo tretmana koji bi vaš pedijatar mogao razmotriti za vaše debele nokte na nogama:

1. Lokalni i oralni lijekovi

Boriti se gljivična infekcija često praćeni debelim noktima na nogama, stručnjaci mogu preporučiti oralne antifungalne lijekove, koji djeluju bolje od lokalnih lijekova.

Ovi lijekovi pomažu ponovnom rastu noktiju i polako zamjenjuju infekciju tijekom šest do dvanaest tjedana. Međutim, njihove nuspojave, oštećenje jetre i osip na koži čine da pacijentima bude propisana odgovarajuća količina.

Lokalni lijekovi i masti izbjegavaju takve nuspojave, ali zahtijevaju više od godinu dana za izliječenje infekcije.

Posebna krema/lak za nokte ima slične uloge kao i lokalni lijekovi, ali bolje djeluju na tankim noktima.

2. Ponovno sečenje i uklanjanje noktiju

Zahvaćeni nokti na nogama mogu se rezati kako bi se njima lakše rukovalo. Turpijanje i brušenje noktiju u kratkim intervalima također čini stanje lakšim za upravljanje. Ali to je najbolje učiniti profesionalac da ne ošteti meko tkivo ispod.

Za napredne infekcije i traume, stručnjaci se mogu odlučiti za operaciju nokta. Često uklanjaju zadebljali nokat u cijelosti, tako da mogu primijeniti lijekove izravno na infekciju.

U gorim slučajevima, oštećenje nokta je nepovratno i mora se kirurški operirati kako bi se spriječilo da ponovno izraste još jedan debeli nokat.

3. Laserski tretman

Jedan od skupljih i repetitivnijih tretmana koje stručnjaci također mogu pružiti je laserska terapija.

Ovdje, poseban laser namjenski dizajniran da utječe samo na inficirano/nezdravo tkivo, sigurno i učinkovito iskorijenjuje gljivične organizme prisutne na nokatnoj posteljici, a sve to održavajući zdrava tkiva netaknutima.

Najviše može postojati lagana bol i krvarenje. Ali ostaje uglavnom siguran do točke u kojoj nije u stanju uništiti svu infekciju i stoga zahtijeva više sesija za potpuno uklanjanje gljivice.

Samo kvalificirani stručnjak može provesti ovaj tretman, a samo dobre klinike će ga pružiti, kao npr My Foot Dr. Podiatrist Gold Coast u Australiji i dr.

Zaključak

Liječenje kod kuće može ponuditi postupno poboljšanje i konačni oporavak. Ipak, uvijek je najbolje konzultirati se s pedijatrom.

Stručnjak može pružiti stručne savjete, podijeliti znanje i jednostavno učinkovito i učinkovito tretirati debele nokte na nogama u profesionalnom okruženju.

Dakle, ako imate debele nokte na nogama, posavjetujte se sa svojim pedijatrom da vidite je li potrebna intervencija ili se stanje može liječiti samo lijekovima.

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar