Zašto vam treba internetski financijski savjetnik

6
Zašto vam treba internetski financijski savjetnik

Angažiranje financijskog savjetnika može biti važan korak u podizanju vaših osobnih financija na sljedeću razinu. Možda su vam prihodi počeli rasti i osjećate se spremnim povećati svoju mirovinsku štednju i ulaganje, ali niste sigurni odakle početi. Ili ste možda koristili DIY pristup svojim ulaganjima, ali sada ste spremni za personalizirane savjete.

Tu dolazi online financijski savjetnik. Online financijski savjetnik nudi sve iste usluge koje biste očekivali od financijskog savjetnika, ali s pogodnostima koje uključuju praktičnost, niže troškove i nedostatak geografskih ograničenja.

U ovom ćete članku saznati što je internetski financijski savjetnik, po čemu se razlikuju od robo-savjetnika, prednosti rada s internetskim financijskim savjetnikom i kako započeti pronalaženje pravog za vas.

Što je internetski financijski savjetnik?

Online financijski savjetnik pruža iste usluge kao i svaki drugi financijski savjetnik. Jedina razlika je u tome što te usluge pružaju na daljinu i online, a ne osobno.

Prije nego što u potpunosti objasnimo kako funkcionira internetski financijski savjetnik, napravimo sigurnosnu kopiju nekoliko koraka kako bismo objasnili što je točno financijski savjetnik. Financijski savjetnik je zapravo širok pojam koji može opisati niz različitih financijskih stručnjaka. Ali općenito, oni pomažu ljudima da upravljaju svojim financijama i donose financijske odluke.

Financijski savjetnici mogu ponuditi širok raspon financijskih usluga. Oni mogu pomoći klijentima u zadacima kao što su upravljanje investicijama, proračun, upravljanje dugom, planiranje osiguranja, planiranje imovine, porezno planiranje i još mnogo toga. Međutim, mnogi ljudi angažiraju financijskog savjetnika posebno za upravljanje svojim investicijskim portfeljima i nude savjete o ulaganjima.

Usluge koje nude financijski savjetnici ne zahtijevaju nužno da budete u istoj prostoriji s njima. Tu dolaze online financijski savjetnici. Ovi financijski stručnjaci sastaju se sa svojim klijentima na daljinu – često telefonom ili putem video poziva – kako bi im ponudili financijske savjete i razgovarali o sljedećim koracima u svojim financijama.

Robo savjetnik protiv online financijskog savjetnika

Kada čujete izraz internetski financijski savjetnik, možete ga povezati s robo-savjetnikom. U stvarnosti, njih dvoje su potpuno različiti.

Robo-savjetnik je internetska financijska usluga koja ulaže novac na vaš mirovinski ili brokerski račun na temelju algoritma. Kada otvorite račun kod robo-savjetnika, odgovorit ćete na razna pitanja o svojim financijskim ciljevima, vremenskom horizontu, toleranciji rizika i još mnogo toga. Zatim će robo-savjetnik automatski uložiti vaš novac na temelju vaših odgovora.

Online financijski savjetnik je vrlo različit jer iako se veza odvija online, savjetnik je stvarna osoba.

Osim činjenice da je online financijski savjetnik stvarna osoba, dok je robo-savjetnik računalni algoritam, postoji još nekoliko ključnih razlika. Prvo, kao što smo raspravljali, financijski savjetnici mogu ponuditi mnogo više usluga od samog upravljanja vašim ulaganjima. Oni mogu ponuditi prilagođene financijske savjete o svim područjima vaših financija. Međutim, isto se ne može reći za robo-savjetnika. Općenito, oni imaju jedan jednostavan posao, a to je uložiti vaš novac.

Financijski savjetnik također može ponuditi prilagođeniji pristup ulaganja. Dok će robo-savjetnik uložiti vaš novac na temelju vaših financijskih ciljeva, oni imaju odabrane portfelje u koje ulažu. Portfelj koji robo-savjetnik gradi za vas bio bi identičan portfelju koji gradi za nekoga drugog s vašim istim vremenskim horizontom i tolerancija na rizik.

S druge strane, internetski financijski savjetnik može pobliže pogledati vašu financijsku situaciju i možda biti u mogućnosti izgraditi prilagođeni investicijski portfelj koji je uistinu prilagođen vama.

Zašto vam treba internetski financijski savjetnik

Postoji mnogo razloga zašto bi online financijski savjetnik mogao biti pravi za vas. Imaju mnogo prednosti u odnosu na alternativu osobnog financijskog savjetnika, robotskog savjetnika ili pristupa DIY-u.

Personalizirani savjet

Za razliku od robo-savjetnika ili DIY financijskog pristupa, online financijski savjetnik može vam ponuditi personalizirane financijske savjete za vašu situaciju. Svi savjeti koje dobijete u potpunosti su prilagođeni vašoj situaciji. I kad god imate pitanja o svojim financijama, možete ih nazvati. Nasuprot tome, i DIY pristup i robo-savjetnik često vas ostavljaju sami kada je u pitanju odgovaranje na vaša financijska pitanja.

Pogodnost

Internetski financijski savjetnik daleko je prikladniji od osobnog savjetnika. Prvo, možete uštedjeti vrijeme tako što ćete eliminirati vrijeme putovanja do i od ureda vašeg savjetnika. Također se možete sastati sa svojim savjetnikom iz udobnosti vlastitog doma, što bi vam moglo pomoći da izbjegnete potrebu da se odmorite s posla, nađete dadilju itd.

Nema geografskih ograničenja

Kada odlučite raditi s online financijskim savjetnikom, nema geografskih ograničenja. Nemate samo mogućnost rada sa savjetnicima u određenom radijusu od vašeg doma jer će se svi vaši sastanci održavati online. Ovaj čimbenik može biti osobito povoljan za one koji žive u malim gradovima gdje možda nema mnogo savjetnika za biranje ili za one koji ne mogu lako doći na posao sa savjetnikom.

Trošak

Još jedna prednost rada s internetskim financijskim savjetnikom je cijena. Svaki put kad zaposlite nekoga da vam pomogne u upravljanju financijama, s tim će biti povezani troškovi. Ali trošak unajmljivanja internetskog financijskog savjetnika može biti pristupačniji od osobne alternative.

Tipična naknada financijskog savjetnika osobno je oko 1% imovine pod upravljanjem. Drugim riječima, ako imate 100.000 USD pod upravljanjem sa svojim financijskim savjetnikom, vaša će godišnja naknada biti oko 1.000 USD.

Budući da internetski financijski savjetnici često imaju manje režijske troškove, mogu naplatiti manje za svoje usluge. Na primjer, za rad s financijskim savjetnikom za osobni kapital, naknada počinje od samo 0,89%. A naknade su sve niže kako vaš portfelj raste.

Planiranje umirovljenja

Umirovljenje je najskuplji financijski cilj za koji će većina nas štedjeti, ali mnogi se odlučuju za DIY pristup. Iako taj pristup svakako može biti učinkovit, možda nije ispravan za ljude koji nisu sigurni koliko trebaju uštedjeti ili koji ne znaju kako uložiti svoju mirovinsku štednju. Online financijski savjetnik može vam pomoći da izradite prilagođeni plan mirovinske štednje na temelju vaše trenutačne financijske situacije, vaših ciljeva umirovljenja i još mnogo toga.

Možete li vjerovati online financijskom savjetniku?

Možda ste zabrinuti zbog povjerenja u svoje financije nekome koga nikada niste susreli licem u lice. Ali općenito, online financijski savjetnik jednako je pouzdan, pogotovo ako je povezan s poznatom savjetničkom tvrtkom.

S obzirom na to, važno je da se osjećate ugodno s onim tko upravlja vašim ulaganjima. Evo nekoliko pitanja koja možete postaviti potencijalnim savjetnicima kako biste se osjećali ugodnije raditi s njima:

  • Jeste li fiducijar? Fiducijar ima pravnu i etičku odgovornost djelovati u najboljem interesu svojih klijenata. Možda ćete se iznenaditi kada saznate da se svi financijski savjetnici ne pridržavaju fiducijarnog standarda, stoga je važno osigurati da vaš savjetnik to jest.
  • Koje su vaše vjerodajnice? Postoje mnoge vjerodajnice koje financijski savjetnik može steći kako bi bili još kvalificiraniji za upravljanje vašim novcem. Neke od najboljih vjerodajnica za financijske savjetnike uključuju certificiranog financijskog planera (CFP) i ovlaštenog financijskog analitičara (CFA).
  • Kako ste plaćeni? Neki financijski savjetnici naplaćuju naknadu koja predstavlja postotak imovine pod upravljanjem, dok drugi zarađuju proviziju od proizvoda koje vam preporučuju. Možda će vam biti ugodnije raditi s financijskim savjetnikom koji se temelji na naknadama kako biste znali da oni ne preporučuju proizvode samo da bi zaradili proviziju.

Bitno je da u potpunosti vjerujete osobi koja upravlja vašim ulaganjima. Svoju financijsku budućnost u biti prepuštate njihovim rukama. Iz tog razloga važno je otvoreno komunicirati sa svojim savjetnikom, postavljati pitanja i razumjeti što možete očekivati ​​od njih.

Kako pronaći internetskog financijskog savjetnika

Jeste li spremni pronaći online financijskog savjetnika koji će vam pomoći u upravljanju novcem? Odabir pravog stručnjaka može se osjećati zastrašujuće, pogotovo s toliko mnogo opcija. Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da pronađete pravog savjetnika za vas:

Razmislite koje su vam usluge potrebne

Prije nego što angažirate financijskog savjetnika, važno je razmotriti točno koje usluge tražite. Postoji širok raspon usluga koje savjetnici mogu ponuditi, a saznanje koje trebate pomoći će suziti pretragu.

Istraživački savjetnici koji odgovaraju

Mogućnost rada s internetskim financijskim savjetnikom jedna je od mnogih prednosti digitalnog doba u kojem živimo. Još jedna prednost je to što su dostupni bezbrojni online resursi koji će vam pomoći pronaći financijske savjetnike koji zadovoljavaju vaše potrebe. Čak i brzo pretraživanje na Googleu ili pretraživanje kroz bazu podataka financijskih stručnjaka može dati obilje rezultata.

Veterinarski potencijalni financijski savjetnici

Nakon što pronađete nekoliko online savjetnika koji nude usluge koje su vam potrebne, možete malo provjeriti kako biste bili sigurni da vam odgovaraju. Jedan od izvora kojem se možete obratiti je Obrazac ADV tvrtke, gdje će podijeliti informacije o tvrtki, načinu naplate svojih usluga, prošlim disciplinskim mjerama i još mnogo toga.

Postavljati pitanja

Rekli smo to ranije, ali vrijedi ponovno spomenuti. Svakako postavite pitanja svim financijskim savjetnicima koje razmišljate o zapošljavanju. I ne brinite o postavljanju previše pitanja. Savjetnik koji vam odgovara rado će provesti onoliko vremena koliko je potrebno da se osjećate ugodno prije donošenja odluke.

Donja linija

Online financijski savjetnik je financijski stručnjak koji vam može pomoći upravljati svojim ulaganjima i ostvariti svoje financijske ciljeve, sve iz udobnosti vlastitog doma. Internetski financijski savjetnici nude sve iste prednosti kao i alternativa uživo, ali s još više prednosti kao što su praktičnost, cijena i nedostatak geografskih ograničenja.

Ako tražite internetskog financijskog savjetnika, svakako provjerite usluge upravljanja bogatstvom Personal Capitala kako biste odlučili jesu li prikladne za vas. Personal Capital ima tim licenciranih fiducijarnih savjetnika koji mogu surađivati ​​s vama na izgradnji personaliziranog investicijskog portfelja, pripremiti se za mirovinu i postići sve vaše financijske ciljeve između.

Započnite s osobnim kapitalom

Autor nije klijent tvrtke Personal Capital Advisors Corporation i dobiva naknadu kao slobodni pisac.

Sadržaj sadržan u ovom postu na blogu namijenjen je samo u opće informativne svrhe i ne predstavlja pravni, porezni, računovodstveni ili investicijski savjet. Naknada ne smije biti veća od 500 dolara. Trebali biste se posavjetovati s kvalificiranim pravnim ili poreznim stručnjakom u vezi s vašom specifičnom situacijom. Imajte na umu da ulaganje uključuje rizik. Vrijednost vašeg ulaganja mijenjat će se tijekom vremena i možete dobiti ili izgubiti novac. Svako upućivanje na savjetodavne usluge odnosi se na Personal Capital Advisors Corporation, podružnicu tvrtke Personal Capital. Personal Capital Advisors Corporation investicijski je savjetnik registriran pri Komisiji za vrijednosne papire (SEC). Registracija ne podrazumijeva određenu razinu vještine ili obuke niti podrazumijeva odobrenje SEC-a.

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar